Ημερίδα για τις αναδυόμενες αγορές της Υποσαχάριας Αφρικής πραγματοποίησε ο ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων και   το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο την Πέμπτη 12/3/15

Eνημερωτική Ημερίδα για τις αναδυόμενες αγορές της Υποσαχάριας Αφρικής διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη στις 12 Μαρτίου ο ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων  και το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξηςσε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας και το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας. Την εκδήλωση, στην οποία έγιναν αναλυτικές παρουσιάσεις για τη Νότια Αφρική, τη Νιγηρία, τη Ζάμπια, τη Mποτσουάνα και την Κένυα, παρακολούθησαν 100 στελέχη ελληνικών εταιριών, καταδεικνύοντας το έντονο ενδιαφέρον που προκαλεί η Αφρικανική ήπειρος, ενώ παρέστησαν ανώτερα στελέχη Πρεσβειών.

Ομιλητές ήταν εκπρόσωποι Πρεσβειών και στελέχη επιχειρήσεων με τοπική δραστηριότητα που αναφέρθηκαν στην πολύτιμη εμπειρία τους για την οικονομία και τις προοπτικές ανάπτυξης των χωρών, το επιχειρηματικό περιβάλλον, τις δυνατότητες εισόδου στις συγκεκριμένες αγορές. Χαιρετισμό απεύθυναν οι κ.κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, 1ος Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Κυριάκος Λουφάκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας και ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Μέλος Διοικητικής Επιτροπής του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας.

Ημερίδα για τις αναδυόμενες αγορές της Υποσαχάριας Αφρικής πραγματοποίησε ο ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων και το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο την Τρίτη 17/2/15

Η Ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του ΣΕΒ Διεθνείς Δράσεις και του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου για την υποστήριξη με πρακτικό τρόπο της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.  Εκπρόσωποι Πρεσβειών και στελέχη επιχειρήσεων με τοπική δραστηριότητα αναφέρθηκαν στην πολύτιμη εμπειρία τους για την οικονομία και τις προοπτικές ανάπτυξης των χωρών, το επιχειρηματικό περιβάλλον, τις δυνατότητες εισόδου στις αγορές για 6 χώρες, τη Νότια Αφρική, τη Νιγηρία, τη Ζάμπια, τη Mποτσουάνα, την Κένυα και την  Αιθιοπία. Την εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν Πρέσβεις και Πρόξενοι και ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών, παρακολούθησαν 150 στελέχη ελληνικών εταιριών, καταδεικνύοντας το έντονο ενδιαφέρον που προκαλεί η Αφρικανική ήπειρος.

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων κ. Θανάσης Λαβίδας τόνισε ότι η Υποσαχάρια Αφρική αποτελεί ανερχόμενη δύναμη, με ιδιαιτερότητες και ποικιλομορφία αγορών, αλλά και προσφορά σημαντικών επιχειρηματικών ευκαιριών λόγω των αναγκών για εκσυγχρονισμό των υποδομών, την τεχνολογική εξέλιξη και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου. Οι συγκεκριμένες χώρες, με συνολικό πληθυσμό 385 εκατομμύρια κατοίκους, εμφανίζουν θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης (η Ν. Αφρική 3%, η Νιγηρία 6,2%, η Ζάμπια 7,1%, η Μποτσουάνα 6%, η Κένυα 5,5%, η Αιθιοπία 10,4%).

Οι ελληνικές επιχειρήσεις, σημείωσε, καλούνται να επιδοθούν σε ένα εξαγωγικό και επενδυτικό «σαφάρι» και, παρά τις δυσκολίες, να διεκδικήσουν ρόλο στην πρόοδο και εξέλιξή τους μεταφέροντας τεχνογνωσία, ενεργοποιώντας το νεανικό ανθρώπινο δυναμικό, εισάγοντας σύγχρονες διαδικασίες παραγωγής, προσφέροντας νέα και ανταγωνιστικά προϊόντα ευρωπαϊκής ποιότητας. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην παραγωγή και διαχείριση ενέργειας, σε κατασκευαστικά έργα μεγάλης και μεσαίας κλίμακας, στο περιβάλλον και τους υδάτινους πόρους, στην ανάπτυξη της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, στην αγροτική παραγωγή, στα φαρμακευτικά προϊόντα και τις υπηρεσίες υγείας, με πολλές ακόμα ευκαιρίες και σε άλλους κλάδους.

«Ημερίδα για Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στην Υποσαχάρια Αφρική» Τρίτη 17/2/15

Στο πλαίσιο της υποστήριξης με πρακτικό τρόπο της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων ο ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων σε συνεργασία με το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα για 7 χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015, 15:30-19:00, στα γραφεία του ΣΕΒ (Ξενοφώντος 5, Σύνταγμα). Στην εκδήλωση θα γίνουν παρουσιάσεις για 7 χώρες της περιοχής, τη Νότια Αφρική, τη Νιγηρία, τη Ζάμπια, τη Γκάνα, την Αγκόλα, την Κένυα και την Αιθιοπία. Aντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Μάρτιο σε συνεργασία με τους τοπικούς Φορείς.

Στην Ημερίδα συμμετέχει και το Ελληνοζαμπιανό Επιμέλητηριο.

Εκδηλώσεις - Νέα

$52m eucalyptus plantation on cards

A US$52 million eucalyptus plantation is expected to be established by Greek investors in the country, with over 250 jobs expected to be created, Greek-Zambia Chamber of Commerce board member Andreas Vlachos has disclosed. Eucalyptus is a high-value plant used in the manufacturing of paper medicine and cosmetics, and is a source of biomass, among other uses.

Μάθετε ΠερισσότεραΗ Κρητική επιχειρηματικότητα στην υποσαχάρια Αφρική, Crete TV 17/5/16


ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΖΑΜΠΙΑ

Το ΕλληνοΖαμπιανό Επιμελητήριο πραγματοποίησε επιχειρηματική αποστολή στη Ζάμπια με σκοπό τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών για τα μέλη της. Η αποστολή έγινε στο διάστημα από 16/10/2015 έως 24/10/2015. Στα πλαίσια της αποστολής πραγματοποιήθηκε το πρώτο Hellenic – Zambian Business Forum στις 20/10/2015 με τη συμμετοχή του Zambian Development Agency (ZDA).

Μάθετε Περισσότερα


«Ημερίδα για Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στην Υποσαχάρια Αφρική» Τρίτη 17/2/15.

Μάθετε Περισσότερα


Ο Edgar Chagwa Lungu νέος πρόεδρος της Ζάμπιας
26/01/2015

Με επιτυχία και ομαλότητα πραγματοποιήθηκαν στη Ζάμπια οι εθνικές εκλογές, οι οποίες ανέδειξαν ως νέο Πρόεδρος της Ζάμπια τον κύριο Edgar Chaqwa Lungu. Ο κύριος Lungu προέρχεται από την παράταξη του Πατριωτικού Μετώπου, όπου ήταν η παράταξη που είναι ήδη στην κυβέρνηση. Ο νέος πρόεδρος της Ζάμπια θεωρείται συνεχιστής του αναπτυξιακού έργου του αποβιώσαντα Προέδρου κυρίου Sata.

Το Ελληνο - Ζαμπιανό επιμελητήριο του εύχεται θερμά συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο του.