Νομικά και Φορολογικά

Το Επιμελητήριο παρέχει τις απαραίτητες νομικές και φορολογικές πληροφορίες σε εταιρείες, οι οποίες επιθυμούν την εγκατάστασή τους στη Ζάμπια ή την Ελλάδα.

Για τον σκοπό αυτό το Ελληνοζαμπιανό Επιμελητήριο συνεργάζεται με την καταξιωμένη δικηγορική εταιρεία "Κελεμένης και Συνεργάτες".

Η δικηγορική εταιρεία Κελεμένης & Συνεργάτες ειδικεύεται στο δίκαιο των επιχειρήσεων και διατηρεί ευρύ πελατολόγιο, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις, πιστωτικά ιδρύματα, κυβερνητικοί και επενδυτικοί φορείς. Η εταιρεία ενεργεί συχνά για διεθνείς πελάτες, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων διεθνών δικηγορικών εταιρειών σε θέματα διασυνοριακών συναλλαγών και κανονιστικών ζητημάτων. Διαθέτει εξειδικευμένους και έμπειρους δικηγόρους με πανεπιστημιακούς τίτλους από μερικά από τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια στον κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια η Κελεμένης & Συνεργάτες έχει αναλάβει με επιτυχία το χειρισμό πολύπλοκων και σημαντικών διασυνοριακών συναλλαγών για λογαριασμό εταιρικών και χρηματοοικονομικών εντολέων. Αν και η Ελλάδα αποτελεί τον κύριο χώρο δραστηριοποίησής της, η εταιρεία δραστηριοποιείται στις περισσότερες από τις μεταβατικές οικονομίες και αναδυόμενες αγορές της νοτιοανατολικής Ευρώπης όπου παρέχει νομική υποστήριξη τόσο σε Έλληνες επενδυτές όσο και σε κυβερνήσεις για την εναρμόνιση και την ένταξη των δικαιικών συστημάτων των χωρών αυτών στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.


H Κελεμένης & Συνεργάτες κατέχει υψηλές θέσεις σε όλους τους διεθνείς οδηγούς αξιολόγησης δικηγορικών εταιρειών και συνιστάται στους βασικότερους κλάδους του εμπορικού δικαίου και καλείται συχνά να συνεισφέρει το κεφάλαιο για την Ελλάδα σε εγχειρίδια σημαντικών διεθνών εκδοτικών οίκων. Η Κελεμένης & Συνεργάτες είναι η δικηγορική εταιρεία που εκπροσωπεί την Ελλάδα στον οργανισμό Multilaw, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα δικηγορικών εταιρειών στον κόσμο με περισσότερες από 70 εταιρείες-μέλη και περισσότερους από 7.000 δικηγόρους σε περίπου 150 πόλεις. Η Κελεμένης & Συνεργάτες είναι επίσης μέλος του διακεκριμένου διεθνούς φορέα παροχής νομικών υπηρεσιών First Law International.

Η εταιρεία εκπροσωπεί επίσης την Ελλάδα στο διεθνές δίκτυο δικηγορικών εταιρειών International Travel Law Network (ITLN), που εξειδικεύεται στον κλάδο των ξενοδοχείων και του τουρισμού.

Στο πλαίσιο διασφάλισης της ποιότητας των υπηρεσιών της, η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί από την TUV Nord με ISO 9001:2008 για το σύστημα διαχείρισης που εφαρμόζει στο πλαίσιο παροχής νομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών στο δίκαιο των επιχειρήσεων και επίλυσης δικαστικών διαφορών για εταιρικούς πελάτες

Τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας είναι:

  • Κεντρικά Γραφεία: Τσακάλωφ 5, Εμπορικό Κέντρο 'Μέλαθρον', 3ος & 4ος όροφος, Κολωνάκι, 106 73, Αθήνα
  • Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 3612800
  • Αριθμός Fax: +30 210 3612820
  • E-mail: enquiries@kelemenis.com
  • Ιστότοπος: www.kelemenis.com

Εκδηλώσεις - Νέα

$52m eucalyptus plantation on cards

A US$52 million eucalyptus plantation is expected to be established by Greek investors in the country, with over 250 jobs expected to be created, Greek-Zambia Chamber of Commerce board member Andreas Vlachos has disclosed. Eucalyptus is a high-value plant used in the manufacturing of paper medicine and cosmetics, and is a source of biomass, among other uses.

Μάθετε ΠερισσότεραΗ Κρητική επιχειρηματικότητα στην υποσαχάρια Αφρική, Crete TV 17/5/16


ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΖΑΜΠΙΑ

Το ΕλληνοΖαμπιανό Επιμελητήριο πραγματοποίησε επιχειρηματική αποστολή στη Ζάμπια με σκοπό τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών για τα μέλη της. Η αποστολή έγινε στο διάστημα από 16/10/2015 έως 24/10/2015. Στα πλαίσια της αποστολής πραγματοποιήθηκε το πρώτο Hellenic – Zambian Business Forum στις 20/10/2015 με τη συμμετοχή του Zambian Development Agency (ZDA).

Μάθετε Περισσότερα


«Ημερίδα για Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στην Υποσαχάρια Αφρική» Τρίτη 17/2/15.

Μάθετε Περισσότερα


Ο Edgar Chagwa Lungu νέος πρόεδρος της Ζάμπιας
26/01/2015

Με επιτυχία και ομαλότητα πραγματοποιήθηκαν στη Ζάμπια οι εθνικές εκλογές, οι οποίες ανέδειξαν ως νέο Πρόεδρος της Ζάμπια τον κύριο Edgar Chaqwa Lungu. Ο κύριος Lungu προέρχεται από την παράταξη του Πατριωτικού Μετώπου, όπου ήταν η παράταξη που είναι ήδη στην κυβέρνηση. Ο νέος πρόεδρος της Ζάμπια θεωρείται συνεχιστής του αναπτυξιακού έργου του αποβιώσαντα Προέδρου κυρίου Sata.

Το Ελληνο - Ζαμπιανό επιμελητήριο του εύχεται θερμά συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο του.